1. Zajednički antenski sustavi

Zajednički antenski sustav je sastavni dio svakog novosagrađenog ili postojećeg višestambenog objekta, apartmana, hotela, i sl. Za manje sustave ne koristi se pretvorba TV signala ( programabilna pojačala i multiprekidači ), dok za veće antenske instalacije sa velikim brojem priključaka je potrebno TV signal transmodulirati tj. pretvoriti u oblik prikladan za prijenos kroz koaksijalni razvod. Takve sustave je potrebno redovno pregledavati i servisirati, barem jednom godišnje.

2. Izrada mjernog protokola ZAS-a

Mjerni protokol tj. mjerenje kvalitete TV signala obavljamo uz pomoć DVB-T/T2/S/S2/C mjernog instrumenta tipa Kathrein koji ima funkciju datalogger-a. Mjerne rezultate iz mjernog instrumenta u pisanom obliku zajedno sa certifikatima aktivne opreme, predajemo investitoru za potrebe tehničkog pregleda.

3. Informatičke mreže

Informatičke mreže ( bakar i/ili optika ) sastoje se od kabela, komunikacijskih ormara, pasivne i aktivne opreme. To sve čini jednu cjelinu koja povezuje sve informatičke uređaje objekta u jednu LAN mrežu. Koristimo kvalitetne komponente u izgradnji informatičkih mreža.

4. MikroTik wireless HotSpot Radius rkešenja za hotele, kampove, trgove i sl.

MikroTik Wireless HotSpot sustavi omogućavaju korisniku/gostu/kupcu jednostavno spajanje na internet, a istovremeno Vama omogućava potpunu kontrolu nad wireless mrežom, autorizaciju korisnika i reklamiranje Vaših usluga ili proizvoda po potrebi. Kao okosnicu sustava koristimo superstabilni Linux operativni sustav sa MySQL bazom podataka i RADIUS serverom za autorizaciju i accounting korisnika. Naše višegodišnje iskustvo u radu sa MikroTik uređajima i Linux serverima Vam jamči da Vam mreža neće pasti kada je najpotrebnija i pod najvećim opterećenjem. Ukoliko trebate savjet ili ponudu, obratite nam se kako
bih Vam pomogli.
Najbolja primjena su kampovi na moru i ugostiteljski objekti.

5. Linux serveri

Linux serveri su poznati po svojoj stabilnosti i skalabilnosti, najčešće se koristi kao LAMP sustav. Pogoni gotovo sve web stranice na
internetu. Da da, nisu windowsi 🙂 Možete ga instalirati na staru kantu ili na najnovije serversko računalo. Često znamo reći da je Linux sustav tipa “fire and forget”. A k tome još je i besplatan serverski operativni sustav. Može li bolje? Ako trebate takav server u Vašem poslu, javite nam se. Možemo Vam pomoći.

6. VoIP telefonske centrale

Stare analogne telefonske centrale su prošlost. Moderne VoIP tel.centrale su bazirane na opensource Asterisk PBX i Linux operativnom sustavu. Omogućuju istovremeno obavljanje od nekoliko pa sve do više stotina razgovora, snimanje razgovora, call records, Interactive Voice Response Menu, Redirect, DND, itd… Više informacija na http://www.asterisk.org/

7. Wireless link-ovi ( licencirani i slobodni ISM )

Imate kamp na moru, ili farmu, ili vagu za kamione, ili tvrtku izvan grada, i naravno ne možete dobiti niti ADSL jer je “parica” predugačka, a 4G nije “flat” ili ima slab signal?? Wireless bridge Layer2 MikroTik linkovi služe za povezivanje lokacija. Osnovni tehnički uvjet koji MORA biti ispunjen je da između lokacija koje želite povezati postoji tzv. “linija optičke vidjlivosti”. Optimalne udaljenosti za povezivanje su čak do 15km, pa i više. S ponosom možemo reći da smo u ovom dijelu naših djelatnosti višegodišnji partner OPTIMA TELEKOM-a d.d. i uspješno surađujemo.